Izgalmas statisztikák a futball világából

A labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja, amit nagyon sokan követnek és ezáltal sok minden is tudnak róla. Ezúttal olyan statisztikákat gyűjtöttünk össze, amik kevésbé köztudottak.
Érdekességek a futballpályáról

Az AC Milan csapata nagyon közel jár hozzá, hogy megdöntsön egy rekordot az idei szezonban. A top 5 ligában a 21. században a Barcelona tartja jelenleg az egy idény alatt kapott legtöbb tizenegyes számát. A katalánoknak 2015/16-os szezonban 19 büntetőt ítéltek meg a játékvezetők, a Milan jelenleg 16-nál tart és még bőven van hátra a bajnokságból. A listán egyébként a Barca mellett már csak a Lazio előzi meg őket, akik tavalyi szezonban 18 büntetőt kaptak, de a listán elég feltűnő az olasz csapatok jelenléte. A 4. helyen a tavalyi Genoa van, mögöttük a 2002/03-as Milan, a 6. pedig a 19/20-as Lecce, a sportfogadasonline.com szerint. Tehát az első 6 helyezettből 5 a Serie A-ból van.

A legtöbb gólpasszt egy idénybe Thierry Henry volt képes az angol élvonalban, a francia csatár a 2002/03-es szezonban 37 meccs alatt 25 gólpasszt osztott ki, ez azóta sem tudták megközelíteni sem. Henry ráadásul a 25 gólpassza mellé 24 gólt is szerzett ekkor. Mögötte két nagy assistkirály következik, mindketten 20 gólpasszra voltak képesek egy idényben, Fabregas 2007/08-ban, De Bruyne pedig a 2019/2020-as szezonban érte el ezt.

A Liverpoolnál érdekesen alakul a legdrágábban igazolt játékosok listája, hiszen az első két helyen egy védő és egy kapus található. Virgil van Dijk az első, akit 84,65 millióért vettek meg a Southamptontól, a második helyen pedig Alisson van 62,5 millió euróval. A legelső támadó a listán Christian Benteke, akiért 46,5 millió eurót fizettek még az Aston Villának, tehát a Liverpool nem nagyon költött még sok pénzt támadókra, de így is sikerült összerakniuk egy Sala-Mané-Firmino triót.

A Bayern München csapata ellen a jelenleg is aktív játékosok közül Marco Reus lépett legtöbbször pályára. A német támadó 30 mérkőzésen eddig 11 gólt és 8 gólpasszt hozott össze, amivel az aktív labdarúgók közül a legtöbb gól és gólpassz listáját is vezeti.

Az Arsenal csapata eddig az Everton ellen lépett pályára legtöbbször a története során, 125 találkozásukból 64-et nyertek meg az Ágyúsok. A legalább 10 mérkőzést lejátszó csapatok közül a Reading ellen a legjobb a statisztikája az Arsenalnak, eddig hibátlanok, azaz 100%-osak, hiszen mind a 11 találkozásukkor nyerni tudtak.

Kapcsolódó cikkek

Mennyi mozgás számít egészségesnek, és mi a túl sok sport eredménye?

Mennyi mozgás számít egészségesnek, és mi a túl sok sport eredménye?

Minden egészséges, amit nem viszünk túlzásba! Mozogj napi rendszerességgel, vagy végezz jóleső munkát a kertben! A sport megelőz és gyógyít, válaszd a számodra megfelelőt!

Érdekességek a futballpályáról

Izgalmas statisztikák a futball világából

A labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja, amit nagyon sokan követnek és ezáltal sok minden is tudnak róla. Ezúttal olyan statisztikákat gyűjtöttünk össze, amik kevésbé köztudottak.

Itt vannak a legeredményesebb védők

A 21. század legeredményesebb védői

Ezen a listán ezúttal nem a gól/meccs arányt vettük figyelembe, hanem összeségében a legtöbb gólt szerző védőket szedtük össze. A listán van egy játékos, aki magasan kiemelkedik a többiektől, de bőven akadnak meglepetések is.