Óvodába megy a gyermek? Ezt vedd meg neki!

Komoly mérföldkő minden család életében, amikor a gyermek óvodába megy. Nemcsak új napirendet kell kialakítani, de a szükséges felszerelést is be kell szerezni. Ha félsz, hogy valami kimarad, cikkünk információi alapján készítsd el saját bevásárlólistád!
Óvodába megy a gyermek? Ezt vedd meg neki!

Milyen oviszsákot vásároljak?

A 60x42-es óvodai zsákok vállfával felszereltek. Praktikus, ha nagy zsebes, cipzárral nyíló terméket választunk. Ebbe belefér az összes váltóruha, ezen felül a zsebekbe kisebb tárgyak kerülhetnek.

Szükséges ruhadarabok óvodába

Amennyiben épp nincs elég ovis ruha a szekrényben, néhány darabot be kell szereznünk. Gondoljunk a benti és kinti programokra is!

Benti tevékenységekre

Az óvodába nem elég az a ruházat, melyben a kicsi reggel megérkezik. Évszaknak megfelelő váltóruha is szükséges, hiszen bármikor összekoszolhatja vagy leeheti az öltözetet. Emellett pizsamára és tornához szükséges ruhára is gondoljunk!

Cserecipőre is szükség van, mert benti játékra nem kényelmes az utcai viselet.

A szabadba

Az ovis kinti programok nemcsak száraz időben zajlanak. Elengedhetetlen a gumicsizma és az esőkabát.

Mi kerül a tisztasági csomagba?

Intézménytől is függ a csomag tartalma. A következő kellékek általában benne vannak:

· WC papír

· zsebkendő

· törölköző

· fogkefe

· fogkrém

· szappan

· lányoknál hajcsat, hajgumi

Érdemes praktikus tartóba tenni ezeket, hogy a gyermek is kiigazodjon rajtuk.

Felszerelés testnevelésre

A tornaórához külön váltóruhára van szükség. A tornazsákba a következők kerüljenek:

· rövidnadrág

· póló

· tornacipő

Érdemes mesefigurás zsákot vásárolni, így a csemete nagyobb kedvvel öltözik át testnevelésre.

Mire van szükség óvodai alváshoz?

A délutáni pihenő fontos program a gyerekek életében. Igyekezzünk az ovis alváshoz a lehető legnagyobb kényelmet biztosítani! Így van rá esély, hogy gyermekünk valóban aludni fog.

Van, ahol csak pizsama kell, s az óvoda ad ágyneműt, máshol teljes szettet kérnek. A legtöbb helyen szükséges vízhatlan derékalj óvodai fektetőre. Nagyszerű ötlet ezeket állatos vagy mesehősös kivitelben megvásárolni. Így könnyebb lesz az elalvás.

Ovis jelek mindenütt

Az anyukák „kedvence”, hogy mindenhová fel kell kerülnie a gyermek jelének. Rávasalható jelek beszerzése megkönnyíti a feladatot. Ilyet akár ovis ágynemű boltban is kaphatunk.

Összegzés: Nagy pillanat a gyermek számára, mikor átlépi az ovi kapuját. Van, aki ekkor kerül először nagyobb közösségbe. A szülők pedig azon igyekeznek, hogy a teljes óvodai felszerelést beszerezzék. Cikkünk útmutatót ad, hogy előre felkészülhessünk a vásárlásra, így nem ér minket meglepetés.

Kapcsolódó cikkek

A legjobb játékok 3-5 éves gyerekek számára

A legjobb játékok 3-5 éves gyerekek számára

A 3-5 éves gyerekek számára a legjobb játékok között vannak olyanok, amelyek színlelt játékra ösztönzik a gyermeket, és amelyekkel szórakoztató a játék.

Óvodába megy a gyermek? Ezt vedd meg neki!

Óvodába megy a gyermek? Ezt vedd meg neki!

Óvodába megy a gyermeked? Beszerezted már a tisztasági csomagot, s a vízhatlan derékaljat a fektetőre? Ha bizonytalan vagy, mit vegyél, itt tájékozódhatsz.

Fejleszti a gyerekek memóriáját: 5 játék, ami órákra leköti őket

Fejleszti a gyerekek memóriáját: 5 játék, ami órákra leköti őket

Összegyűjtöttük azokat a játékokat, amik fejlesztik a gyerekek memóriáját, hogy 5 játékkal órákra leköthessük őket és fejleszthessük készségeiket.