Fejleszti a gyerekek memóriáját: 5 játék, ami órákra leköti őket

A gyerekek fejlődése során fontos, hogy odafigyeljünk a készségek és képességek megfelelő fejlesztésére. Ehhez szerencsére ma már számos eszköz, köztük rengeteg játék is segítségünkre lehet. Ezek közül kiemelten fontos a memória trenírozása, ezért a következőkben összegyűjtöttük azokat a játékokat, amik fejlesztik a gyerekek memóriáját. hogy 5 játékkal órákra leköthessük őket.
Fejleszti a gyerekek memóriáját: 5 játék, ami órákra leköti őket

1, Kártyajátékok

A kártyajátékok kiváló lehetőséget adnak a szülők számára, hogy leköthessék gyermekük figyelmét, a gyermekek számára pedig, hogy fejleszthessék memóriájukat. Ezen a téren a legfiatalabbak és a kicsit idősebb gyermekek számára is kiváló megoldások közül válogathatunk.

Ezen a téren válogathatunk például a különböző tematikájú játékok közül, mint például az:

· állatos,

· non-figuratív,

· ábrás,

· színpárosítós megoldások

2, Képkereső

A képkeresők a kártyajátékokhoz hasonlóan számos témában és formában szolgálhatják a gyermekek memóriaképességének fejlesztését. Ennek köszönhetően kisfiúk és kislányok számára is tartalmas és egyben izgalmas elfoglaltságot adó játékokra lelhetünk.

A képkereső játékok nagy előnye, hogy nem csak a memóriát fejleszthetik, hanem a vizuális készségekre is jó hatással lehetnek, így egyszerre két legyet üthetünk egy csapással.

3, Társasjátékok

A társasjátékok egy klasszikus választásnak számítanak, főképp akkor, ha egyszerre több gyermek figyelmét szeretnénk lekötni.

A gyerekek számára ilyen fiatal korban a kedvenc választásnak az állatos témához kapcsolódó játékok bizonyulhatnak, hiszen ezek iránt a fiúk és a lányok is egyaránt érdeklődhetnek.

Természetesen ezen a téren fontos, hogy a megfelelő összetettséggel rendelkező játékot válasszuk, hiszen egy túl egyszerű játék nem köti le a figyelmet, míg egy túl bonyolult elveheti a gyereke kedvét a játéktól.

4, Hangszerek, zenélő eszközök

Amennyiben valami különleges megoldást keresünk és nem riadunk vissza egy esetleges zenebonától, akkor egy-egy hangszer, vagy zenélő eszköz is segíthet fejleszteni és lefoglalni a gyerekeket.

A mai modern felhozatalban számos megoldást találhatunk e téren is, amik között megtalálhatók olyan is, amiknél csak utánozni kell az előre megadott hangokat. Ez a memóriára és a koncentrációra is jó hatással lehetnek.

5, Fa játékok

A külön gyermek játékok forgalmazására szakosodott webáruházakban a fa játékok kedvelőinek is adott a lehetőség egy megfelelő memóriafejlesztő játék vásárlására. Nem meglepő módon ezen a téren is igen széles a választék, az színes építőkockáktól, egészen a forma kirakós verziókig mindent megtalálhatunk a kínálatban.

Összegezve

A gyerekek lekötésére tehát számos hasznos a készségek és képességek fejlesztésére is alkalmas játék közül válogathatunk, amik közül azonban fontos, hogy mindig az adott korosztály igényeihez igazodó megoldást válasszunk.

Kapcsolódó cikkek

Fejleszti a gyerekek memóriáját: 5 játék, ami órákra leköti őket

Fejleszti a gyerekek memóriáját: 5 játék, ami órákra leköti őket

Összegyűjtöttük azokat a játékokat, amik fejlesztik a gyerekek memóriáját, hogy 5 játékkal órákra leköthessük őket és fejleszthessük készségeiket.

A legjobb játékok 3-5 éves gyerekek számára

A legjobb játékok 3-5 éves gyerekek számára

A 3-5 éves gyerekek számára a legjobb játékok között vannak olyanok, amelyek színlelt játékra ösztönzik a gyermeket, és amelyekkel szórakoztató a játék.

Óvodába megy a gyermek? Ezt vedd meg neki!

Óvodába megy a gyermek? Ezt vedd meg neki!

Óvodába megy a gyermeked? Beszerezted már a tisztasági csomagot, s a vízhatlan derékaljat a fektetőre? Ha bizonytalan vagy, mit vegyél, itt tájékozódhatsz.