Rezsibarát alternatív fűtési megoldások

Nagyon rövid idő alatt komoly átalakulásnak lehetünk szemtanúi a fűtéstechnológiai piacon. Saját bőrünkön megtapasztalva látjuk, hogy a korábban csaknem kizárólagosnak gondolt gázfűtés egyeduralkodásának leáldozott, alternatív megoldásokra van szükség.
Rezsibarát alternatív fűtési megoldások

Ahogy azt Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke elmondta, a magyar háztartásoknak reformra van szüksége a fűtési megoldások terén. Abban nincs újdonság, hogy változásra van szükség, hiszen ez sokak számára már régóta ismert tény. A cselekvés kényszere viszont a növekvő energiaárak miatt egy sürgetőbb. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a fűtési szezon ne okozzon maradandó traumát a családi kasszának?

Alternatív megoldások és zöld energia

Az egyik legkifizetődőbb alternatívának a fűtőfólia számít, hogy kiváltsuk a gázfűtés, a hőszivattyú, de a fatüzeléses vagy egyéb kazánok használatát. Ez egy extra vékony, de rugalmas infravörös fűtőtestként üzemelő egység, aminek a kulcsa a grafitpasztában rejlik. A fűtőfilm használata nem csak kényelmes, praktikus és kedvező áru, de a szervezetünkre nézve is számos pozitív hatással jár. Mivel a nap sugaraihoz hasonlóan melegíti fel a testeket, kifejezetten kellemes érzetet biztosít. Leggyakoribb alkalmazási módjai a fal-, mennyezet és a padlófűtés. Nem figyelmen kívül hagyható előnye továbbá, hogy a napelemekkel együtt is kiválóan használható, így akár a zöld energiára bízva magunkat is biztonságosan üzemeltethető. Új otthonok esetében ez a legoptimálisabb választás; de jócskán megéri a kisebb átalakításokkal járó kényelmetlenséget is, hiszen 1-2 napos lefutással olyan rendszert kapunk, amiről később már el sem tudjuk képzelni, hogy ne ezt használjuk.

Utólagos és bontás nélküli fűtés

A magyarországi háztartások java a gázfűtést használja elsődleges rendszerként a meleg biztosítására. Újabb építésű otthonoknál, frissen kialakított lakásokban könnyen megoldható, hogy a jó szigetelés mellet a fűtés is igényeink szerint, egy modern típus, például fűtőfólia által legyen biztosítva. Amennyiben viszont már a meglévő rendszerünk, otthonunk feldúlása nélkül keresünk segítséget, a fűtőpanel vagy infrapanel nyújthat igazi megoldást a számunkra. Az infrapanel roppant modern megoldásnak számít, környezetbarát és ezek mellett még kifejezetten esztétikus megjelenést is kapott. Az elegáns kivitelezésű fűtőtest nem keringeti a levegőt, az infrafűtés ugyanis a testeket melegíti közvetlenül. Könnyedén üzembe lehet helyezni, mindössze egy szabad falfelület és konnektor szükséges hozzá. Változatait tekintve sokoldalú, a törülközőszárítótól kezdve a faliképig terjed a skála, így nem csoda, hogy a lakberendezők egyik kedvenc megoldása.

Kapcsolódó cikkek

Hasznos szerszámok, amikkel megóvhatod a környezetet

Hasznos szerszámok, amikkel megóvhatod a környezetet

A környezetvédelem ma már fajsúlyos kérdéssé vált, aminek eredményeként egyre inkább odafigyelünk szokásainkra, akár házon belül, vagy a háztáji dolgokban is.

Létrák használata: típusok és jellemzőik

Létrák használata: típusok és jellemzőik

A létrát akkor használjuk, ha magasságunk miatt valahova már nem érünk fel, akkor veszünk egyet és máris elérhetővé válik az elérhetetlen.

Vajon hihetünk-e a robotporszívó teszteknek és felhasználói véleményeknek?

Vajon hihetünk-e a robotporszívó teszteknek és felhasználói véleményeknek?

A kérdés természetesen költői. Éppen ma néztem meg egy remek disztópikus filmet, ahol a főhős szájából a történet 3. percében elhangzik a kulcsmondat: "Fiam, ne higgy senkinek."