Mi a különbség a különböző szaunatípusok között?

Ha szaunát szeretne az otthonába, talán kíváncsi, hogy mi a különbség a különböző típusok között.
Mi a különbség a különböző szaunatípusok között?

A méret, a stílus és a hőforrás határozza meg a szauna belső kialakítását. A szauna építéséhez használt fafajta szintén hatással lesz a kialakításra. A fát hosszú élettartama miatt részesítik előnyben, de a keményfa is kiváló választás az építéshez. A szauna mérete határozza meg, hogy hány ember befogadására alkalmas, és a helyi építési szabályzatot is ellenőrizni kell. Győződjön meg arról is, hogy a megfelelő helyekre szigetelést szerel fel.

A szaunáknak két fő típusa van. A hagyományos szaunák tartják fenn a legmagasabb hőmérsékletet az összes típus közül. Hőmérsékletük elérheti a 90-100 Celsius-fokot. Ezek a szaunák gyakran túl forróak az érzékeny emberek számára. Emellett a hagyományos szaunák működtetéséhez is több energiára van szükség. Az infraszaunák mindössze 1,6 kilowatt teljesítményt igényelnek.

A szauna egy másik típusa a hordozható. A hordozható szaunákat könnyen össze lehet csomagolni és tárolni. Némelyik még könnyű is, és könnyen szállítható. Kempingezéshez is használhatóak. Ezek a szaunák szintén nagyon kényelmesek és könnyen szállíthatóak. Ez nagyszerű lehetőséggé teszi őket azok számára, akiknek nincs hozzáférésük szaunához az otthonukban. A legjobb dolog a hordozható szaunákban az, hogy mindig készen állnak a használatra.

Egy másik típus az elektromos szauna. Ezek a szaunák modernebbek és kényelmesebbek a használatukban. Nem igényelnek fával való táplálást, és nem bocsátanak ki füstöt. Ráadásul az elektromos szaunában könnyebb szabályozni a hőmérsékletet. Egyes elektromos szaunák még azt is lehetővé teszik, hogy a hőmérsékletet távirányítóval szabályozza. Számos oka van annak, hogy az elektromos szaunákat válassza a fából készült szaunákkal szemben. De bármelyiket is választja, biztosan megtalálja az ön számára tökéletes szaunát.

A hagyományos szauna a Finnországban található szaunákhoz hasonló. Általában fából készülnek, és kellemes illatot árasztanak. Egy ilyen szaunában végzett szaunázás során a köveken vizet meríthet, hogy gőz keletkezzen. Ha nem szeretne vizet használni, víz nélkül is szaunázhat. A fő különbség e szaunatípusok között a fűtőberendezés típusa. A hagyományos szaunákban fát használnak, az infraszauna viszont elektromos fűtőtestet használ helyette.

Kapcsolódó cikkek

Lakásfelújítás – Mit érdemes, ha korlátozottak a kereteink?

Lakásfelújítás – Mit érdemes, ha korlátozottak a kereteink?

A lakásfelújítás mindenkiből más érzést vált ki, attól is függ, hogy mennyi keret áll a rendelkezésünkre. Azonban nem szabad elsőre megijednünk, mivel ma már kevés keretből is nagyszerű végeredmény lehet kihozni.

Vajon érdemes befektetni napelemre családi ház esetében?

Vajon érdemes befektetni napelemre családi ház esetében?

Az alábbiakban azzal foglakozunk részletesebben, hogy vajon érdemes-e befektetni napelemre családi házak esetében és mire is érdemes odafigyelnünk ezen a téren.