Hogyan tervezik az egyedi készítésű ékszereket?

Az ékszerek készítése művészet, s különösen igaz ez az egyedi darabokra. A különleges kívánságok esetén mind a megrendelő, mind az alkotó részt vesz a művészi folyamatban. Nem könnyű elmagyarázni, megmutatni, majd formába önteni az elképzeléseket. Most megtudhatod, hogyan tervezik ezeket a kiegészítőket, s mi a megrendelés menete.
Hogyan tervezik az egyedi készítésű ékszereket?

Miért válasszak egyedi készítésű ékszert?

Az ékszer webshopok és boltok kínálatában rengeteg féle kiegészítő áll rendelkezésre. Többféle, szín-, forma- anyag és stílus közül keresheted meg a Neked megfelelőt.

Előfordul azonban, hogy elképzelésed szerinti darabot nem találsz, vagy egy általad tervezett motívumot szeretnél a terméken viszontlátni. Emellett egyre divatosabbak a fehér és rózsa arany gyűrűk eljegyzésre, de kevesebb féle készül belőlük, mint sárga színű társaikból. A megoldás ilyenkor is egy tetszetős darab egyedi készíttetése, a megfelelő nemesfémből.

A tervezés lépései

Ha rájöttél, hogy ezt a módot választod, csak néhány lépés a siker! Lássuk, mit kell tenned:

1. Ötvös kiválasztása

A megfelelő, gyakorlott szakembert interneten is könnyedén megtalálhatod. Rengeteg ékszerbolt egyedi termékeit is megtekintheted online, így meggyőződhetsz a szakértelemről és a látásmódról.

2. Elképzelés megosztása

A legjobb, ha személyesen keresed fel az ékszerészt, egy kis rajzzal a tervezett darabról. Ha láttál nagyon hasonló terméket, egy kép is megteszi. Jelöld be a változtatásokat, kívánságokat!

3. Látványterv

Szerencsére a technológia fejlettsége lehetővé teszi, hogy a szakember 3D számítógépes látványtervet készítsen az ékszerről. Mikor ezt megosztja Veled, még kérhetsz változtatást. Ha egyáltalán nem tükrözi elképzelésed, azt is jelezd!

4. Átvétel

A terv elfogadása után már csak várod az értesítőt, hogy mikor tudod átvenni a terméket. Jó hír, hogy egyes boltokban beszámítják sérült, törött ékszereid árát, így kevesebbet kell fizetned.

Egyedi készítésű termékek ára

Nehéz megmondani, a speciális igények alapján készült termékek mennyibe kerülnek. Ez ugyanis az alábbi tényezőktől függ:

· nemesfém típusa

· drágakövek fajtája és mennyisége

· öntőminta készítésének ára

· szükséges eljárások (pl. vésés, foglalás, csiszolás)

Természetesen, minél bonyolultabb elképzelésről van szó, annál magasabb ár várható.

Összefoglalva: Adódhat olyan helyzet, hogy nem találjuk az elképzelésünknek megfelelő kiegészítőt az ékszerboltban. Amennyiben vágyunk különösen lényeges számunka, s fontos alkalomra adnánk az ékszert, érdemes egyedit készíttetnünk. Ennek menetét a fentiekben láthattátok.

Kapcsolódó cikkek

5 ékszertrend, ami hódít idén

5 ékszertrend, ami hódít idén

Mindennél erősebb a vágy, hogy hátra hagyjuk a laptopot és kilépjünk a való életbe. Ideje, hogy ragyogjunk, s ezt kiegészítőink is kifejezzék!

Hogyan tervezik az egyedi készítésű ékszereket?

Hogyan tervezik az egyedi készítésű ékszereket?

Egyedi elképzelés alapján terveztetnél rózsa arany gyűrűt eljegyzésre? Ha érdekel, hogy készülnek a különleges ékszerek, kattints a cikkre!

A szalagavató ruha beszerzése sokszor nehezebb, mint hinnénk

A szalagavató ruha beszerzése sokszor nehezebb, mint hinnénk

Sokaknak örök emlék a szalagavató bál, amely során a lányok általában lelkesebbek a ruhák iránt, amelyek beszerzése a lányok, az osztály és a szülők közös feladataként szokott megvalósulni.