Lakásfelújítás – Mit érdemes, ha korlátozottak a kereteink?

A lakásfelújítás mindenkiből más érzést vált ki, attól is függ, hogy mennyi keret áll a rendelkezésünkre. Azonban nem szabad elsőre megijednünk, mivel ma már kevés keretből is nagyszerű végeredmény lehet kihozni.
Lakásfelújítás – Mit érdemes, ha korlátozottak a kereteink?

Mi a legfontosabb?

Az első lépés a felújítás miértje. Nem mindegy, hogy egy aktuális problémát akarunk-e megoldani, vagy inkább a kinézetet javítanánk fel. A lakások egyik közös problémája, hogy pár évvel ezelőtt a sötét, meleg színek voltak divatosak, amik szinte egyik lakásnak sem állnak jól.

Ha nálunk a négyzetméterek száma inkább 50 alatt van, akkor érdemes mindent fehérre lefesteni. Ez a megoldás olcsó, de azonnal megtelik fénnyel a lakás.

A jó minőségű falfesték és a hőhidak megelőzése kiemelten fontos. Vannak, akik kihasználják a munkálatokat, és először gondoskodnak a megfelelő szigetelésről. A purhab felhelyezése gazdaságos, mivel nem jár nagy kosszal, résmentesen szigetel, nem alakul ki penészesedés, gyors és hamar szárad.

Megússzuk az anyagszállítási és a bontási költségeket, és vágási veszteség sincs, tehát ideális azoknak, akik spórolni szeretnének.

A dekoráció

Miután kijavítottuk a szigetelést, és átfestettük a falakat fehérre, érdemes megnézni a csempéket is. Szerencsére ma már nem kell bontanunk, hanem egy zománcfestékkel újrafesthetjük az egészet. Innentől kezdve elbúcsúztunk a régimódi és színes csempéktől, ráadásul két nap alatt elkészülünk.

Ha pedig a burkolatot nem szeretnénk cserélni, akkor játszhatunk a bútorok színével. Ma már bármelyik bútort le tudjuk festeni, így egészen új árnyalatokat kapunk, amik illenek a fehér falainkhoz és a már meglévő padlóhoz.

Fontos, hogy soha ne zsúfoljuk túl a lakást, hanem képeket és kisebb dísztárgyakat válasszunk. Ma rengeteg olcsó, de hangulatos dekoráció szerezhető be akár interneten keresztül is. A fehér fal és a bútorok mellé kiválaszthatunk egy fő színt, ami minden tárgyon megjelenik.

Érdemes magazinokból és internetes applikációkból inspirálódni. Végül, de nem utolsósorban tartsuk észben a következő mondást: a kevesebb néha több.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan dekoráld kreatívan a fürdőszobát?

Hogyan dekoráld kreatívan a fürdőszobát?

A pihenés és kikapcsolódás oázisává változtathatod lakásod fürdőszobáját egy kis odafigyeléssel.

Vajon érdemes befektetni napelemre családi ház esetében?

Vajon érdemes befektetni napelemre családi ház esetében?

Az alábbiakban azzal foglakozunk részletesebben, hogy vajon érdemes-e befektetni napelemre családi házak esetében és mire is érdemes odafigyelnünk ezen a téren.