Hogyan dekoráld kreatívan a fürdőszobát?

A pihenés és kikapcsolódás oázisává változtathatod lakásod fürdőszobáját egy kis odafigyeléssel. Nem feltétlenül jelent nagy átalakítást és befektetést néhány dekorációs elem elhelyezése vagy a meglévő bútor átalakítása. Próbálj ki néhány kreatív tippet a most következők közül, s közérzeted jelzi majd a pozitív változást.
Hogyan dekoráld kreatívan a fürdőszobát?

Természetközeli fürdőszoba

Az egyik legszebb stílus az, mely visszavisz bennünket a ligetek, mezők, erdők birodalmába. A legjobb, ha a csempéken is a fölszínek dominálnak, vagy természetes elemeket mintázó burkolatot választunk. A hatalmas üvegfelületek is azt az érzést keltik, hogy a szabadban vagyunk.

Ha azonban nem szeretnél nagy átalakítást, a fehér vagy szürke csempéhez is nagyszerűen mutat néhány szobanövény egy kreatív virágtartón. A kagylódíszítés, a fából készült kiegészítők és egyszerű fonott tárolók tökéletes illenek ebbe a miliőbe.

Kreatív fényforrások

Világításra mindenképpen szükség van, így hát vigyünk bele egy kis fantáziát! Választhatunk modern spotlámpákat, vagy rusztikus stílusú égőket. A romantika kedvelői fényfüzért helyezhetnek el például a kád felett. Persze beszerelhetünk egy monumentális csillárt vagy szecessziós lámpabúrát is, amennyiben a helyiség berendezéséhez illik.

Kreatív és izgalmas, ha LED fényekkel világítjuk meg a zuhanykabint és a kádat.

Tárolás stílusosan

A fürdőszobában is rengeteg tárgynak kell helyet találnunk. Nemcsak a tisztálkodószerek sorakoznak, de számos textília, kozmetikai kellék és más apró elem keresi a helyét.

Hatalmas beépített szekrények nélkül is megoldható a tárolás. Tehetjük a kiegészítőket színes műanyag dobozokban nyitott polcra, esetleg fonott tartókba vagy befőttesüvegekbe. Bármelyiket választjuk, meghatározza majd a helyiség hangulatát.

Fürdőszoba gyertyákkal

Fillérekből romantikus oázist varázsolhatsz a helyiségből, ha vásárolsz néhány illatgyertyát. Helyezz belőlük a kád szélére, a Sapho kádtöltő csaptelep mellé, de akár a mosdóhoz vagy a földre is! A romantikus hangulatot érzéki színvilágú törölközőkkel, sejtelmes világítással és virágcsokrokkal fokozhatod.

Összegezve: A fürdőszoba felújítás alkalmával kevesen gondolnak a dekorációra és az egységes stílusra. Néhány egyszerű ötlettel utólag is díszíthető kreatívan a helyiség. Csak rajtunk múlik, hogy természetközeli, romantikus, szecessziós, klasszikus vagy más hangulatra vágyunk.

Kapcsolódó cikkek

Vajon érdemes befektetni napelemre családi ház esetében?

Vajon érdemes befektetni napelemre családi ház esetében?

Az alábbiakban azzal foglakozunk részletesebben, hogy vajon érdemes-e befektetni napelemre családi házak esetében és mire is érdemes odafigyelnünk ezen a téren.

Hogyan dekoráld kreatívan a fürdőszobát?

Hogyan dekoráld kreatívan a fürdőszobát?

A pihenés és kikapcsolódás oázisává változtathatod lakásod fürdőszobáját egy kis odafigyeléssel.