Érdekességek 5 szupertáplálékról

Összegyűjtöttük őket.
Érdekességek 5 szupertáplálékról

Szupertáplálékoknak nevezzük azokat a táplálékokat, amelyek sok antioxidánst tartalmaznak. Az antioxidánsok olyan növényi vegyületek, amelyek lehetővé teszik a szabadgyökökkel szembeni védekezést, illetve az oxidatív stressz csökkenését, illetve a káros hatásainak a kivédését. Mutatunk 5 olyan szupertáplálékot, amelyek szintén bővelkednek antioxidánsokban.

A fekete áfonya, mint antioxidánsbomba

A fekete áfonya a bogyós gyümölcsök táborát erősíti. Ez a gyümölcs is tele van antioxidánsokkal, amelyek nem csak a szervezetben kialakuló gyulladás ellen nyújthatnak hathatós védelmet, de antibakteriális hatásokkal is rendelkeznek. A fekete áfonyát már csak azért is nevezhetjük szupertápláléknak, mivel kiemelkedő szerepet tölthet be a vastagbéldaganat megelőzésében. Az áfonya minden fajtája, így a fekete áfonya is nagyon hatékony a húgyi fertőzések és betegségek megelőzésében, persze csak abban az esetben, ha rendszeresen fogyasztjuk azt.

A magas ásványi anyag tartalommal bíró maca

A macának kiemelkedő az ásványi anyag- tartalma, hiszen megtalálható benne a kálium, a kalcium, a foszfor, a magnézium, a vas, a mangán és cink, de egyéb nyomelemeket is tartalmaz. Hogy miért tartozik a maca a szupertáplálékok táborába? Ennek sok oka van. A maca magas tápanyagtartalma fellendíti az immunrendszer működését, nőknél, a hormonális egyensúly helyreállításában vesz aktívan részt, mind ezek mellett, a libidóra is csodás hatással van.

A fehérjében gazdag spirulina

A spirulina is a szupertáplálékok csoportját erősíti, mindezt azért, mert az egyik legjobb fehérjeforrás a szervezet számára, amely az összes, nélkülözhetetlen aminosavat tartalmazza. A spirulina az összes B-vitamint tartalmazza, ezen kívül olyan ásványi anyagok is megtalálhatók benne, mint a vas és a cink. A spirulina nagyon hatékony a fertőzések elleni küzdelemben, de csökkenti az ízületi gyulladást, illetve a magas vérnyomást is. A spirulina rendszeres fogyasztásával megelőzhetővé válik a cukorbetegség, a szívbetegség és más krónikus, gyulladás talaján létrejövő betegség.

Apró, de hatékony: chia mag

A chia mag is egy rendkívül értékes szupertáplálék. A chia mag egészséges zsírokban gazdag. Mivel antioxidánsban is gazdag, így védelmet jelenthet a szervezet számára a szabadgyökökkel szemben, így az öregedési folyamatok lelassulhatnak, illetve a rákos betegségek is elkerülhetnek bennünket, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk.

A magas vitamin –és ásványi anyag tartalmú goji bogyó

A goji bogyó is egy szupertáplálék, mindemellett tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, úgy, mint A-vitamin, C-vitamin, B2-vitamin, vas, réz és szelén. A goji bogyó hatékonyan csökkenti a fejfájást, de fogyaszthatjuk vese - és májproblémák kezelésére, illetve a magas vérnyomás hatékony csökkentését is elérhetjük a goji bogyó rendszeres fogyasztásával.

Még több egészség hír az Egészség tippek online magazinban.

Kapcsolódó cikkek

9 érdekes és egzotikus gyümölcs a nagyvilágból

9 érdekes és egzotikus gyümölcs a nagyvilágból

Most 9 ilyen érdekes gyümölcsről olvashatsz.

A szemszín és az egészség

A szemszín és az egészség

Egyes betegségek jobban érintik a sötét, míg más betegségek a világosabb szemmel rendelkezőket.

8 dolog, amit nem tudtál a hidegről

8 dolog, amit nem tudtál a hidegről

A hideg időjárás nem csak a testünkre, hanem az agyunk működésére is hatással van.