A legjobb diákmunkák angoltudással

A részidős munkák egész évben elérhetők a tanulók számára, mégis nyáron keresik őket a legtöbben. Ez érthető, hiszen ekkor nincsenek tanórák és vizsgák, így több szabadidő adódik.
A legjobb diákmunkák angoltudással

Sokan a pénzkeresést tekintik fő motivációnak, de az sem hátrány, ha meglévő képességeinket szinten tartja vagy fejleszti a diákmunka. Az angoltudás az egyik olyan ismeret, mely nagyszerűen kamatoztatható ily módon. Gyűjtöttünk néhány olyan munkát, mely különösen jó lehetőséget nyújt erre.

Irodai munka nyelvtudással

Az introvertált, monotonitástűrő személyiséggel megáldottak szívesen dolgoznak irodában. Cégtől és feladatkörtől függően különféle mértékben lehet szükség a nyelvtudásra. Általánosságban azonban az alábbi feladatoknál jön jól:

· írásbeli és telefonos kommunikáció a külföldi ügyfelekkel

· külföldi számlák beazonosítása

· rövid szövegek írása angolul

· fordítási feladatok

· kapcsolattartás külföldi munkatársakkal

Természetesen életkortól is függ, mely feladatokat bízzák Rád. 16 évesen valószínűleg a kevesebb tudást igénylő, egyszerűbb tennivalók jutnak. Egyetemi hallgatóként viszont akár a fordítást is gyakorolhatod.

Diákmunka a vendéglátásban

Különösen a nyári időszakban talál meg rengeteg diákot ez az iparág. Előnye, hogy jól fizet, ráadásul sok esélyed van itt angolul beszélni. Lássuk, mely pozíciók lehetségesek.

Felszolgáló

Tóparti büfék, kávézók, de belvárosi elegáns vendéglátóhelyek is keresnek diákmunkásokat főszezonban. Előbbi kategóriában bizonytalanabb angollal is van esélyed. Sőt, még motivációt is szerezhetsz, hiszen látod, hogy megértenek a külföldiek. Gyakran a nyári angol nyelvtanfolyamra jelentkezés egy büfében töltött pár nap után születik meg.

Elegánsabb helyekre inkább magabiztosabb ismeretek birtokában jelentkezz. A felelősség és a hibázási lehetőség is komolyabb ezen a szinten.

Recepciós

Ehhez a pozícióhoz rendszerint a magabiztos angoltudás mellett még egy másik nyelv ismeretét is várják. Nem elegek az alapok, hiszen képesnek kell lenned a panaszok és a foglalások kezelésére, udvarias, de határozott kommunikációra.

Konyhai kisegítő

Ha szeretnél fejlődni, de nem állsz készen vendégekkel beszélgetni, a hátáron túl is lehetsz konyhai kisegítő. Egy nemzetközi csapatban megerősödik a nyelvtudásod, s legközelebb már felszolgálóként próbálkozhatsz.

Gyerekprogram animátor

Jól megérted magad a legkisebbekkel? Meglepő, de egy hotel vagy strand animátoraként hazai pályán is sokat használhatod az angolt. A külföldi gyermekek ráadásul nem fogalmaznak körmondatokban: néhány szóból is megértitek majd egymást. Kiváló alkalom a gyakorlásra és a szórakozásra!

Promóciós diákmunka

Változó szintű nyelvtudást igényelnek ezek az állások. Előfordul, hogy egy terméket kell szóban bemutatnod, máshol viszont egyszerűen ételkóstoltatás a teendő. Vannak emellett telefonos lehetőségek is. Érdemes meggyőződnöd arról, hogy a választott lehetőség ad-e alkalmat a nyelvi előrehaladásra.

Csúszdaőr alapvető angoltudással

Élvezed a napsütést, nem zavar a hőség? Képes vagy betartatni a szabályokat? A csúszdaőr felelőssége, hogy mindenki rendeltetésszerűen és balesetmentesen használja a pályákat az élményfürdő területén. A magasszintű angol nem elvárás, hiszen alapvető szabályokra kell csak figyelmeztetned a fürdőzőket, de az egyszerűbb elemeket gyakorolhatod.

Összegezve: A diákmunkák nagyszerű eszközei a nyelvtudás kamatoztatásának és fejlesztésének. A legjobb bennük, hogy szinte észrevétlenül teszik könnyeddé és megszokottá a nyelvhasználatot, ezáltal önbizalmat adnak és motiválnak. Válassz a fenti lehetőségek közül, ha Te is szeretnél fejlődni!

Kapcsolódó cikkek

7 érdekes tény az emberi agyról

7 érdekes tény az emberi agyról

Az emberi test legösszetettebb szerve, az emberi agy.

6 különleges múzeum a világban

6 különleges múzeum a világban

Bemutatunk 6 olyan rendkívüli és szokatlan múzeumot.

A sakk fejleszti az elmét

A sakk fejleszti az elmét

Nem csak a testet szükséges edzeni, hanem az elmét is.