Las Vegas

Mesélünk pár érdekességet Las Vegasról.
Las Vegas

Ha Las Vegasban jársz, és a közlekedés egyszerűbb módját választod, akkor fogadj taxit, illetve ha távolabb mennél a nyüzsgő városból, autóbérlésre is van lehetőség. Így könnyedén tehetsz egynapos kirándulásokat a Hoover Damhoz, de a szépséges Grand Canyont is megcsodálhatod. Ha nincs kedved a kocsi bérléshez, akkor neked a helikopter túrát találták ki. Las Vegasban megannyi lehetőség akad, hogy felfedezd a szépséges, csillogó, pörgős utcákat, vagy megcsodálhasd a lenyűgöző természeti szépségeit.

Shark Reef Aquarium Mandalay Bay

A Shark Reef Akvárium a Mandalay Bay Hotelben található. Az akvárium hatalmas és tele van mindenféle fajta cápával. A cápákon kívül vannak itt ráják, piranják és óriás teknősök is szép számmal. Ez egy hatalmas élmény minden ide látogatónak. A vendégeknek lehetősége van cápaetetésre, de képzett búvárok társaságában még arra is van mód, hogy a vízbe merülj, és közelről megcsodáld ezeket az áramvonalas testű ragadozókat.

Hoover Dam

A Hoover-gát egy vízerőmű a Colorado-folyón, Arizona és Nevada államok határán. A gát Las Vegastól délkeletre terül el. A gáthoz mindig kirándulnak érdeklődők. Napközben általában 9-től délután 5-ig van nyitva. Nem csak a gátat és a folyót nézheted meg, hanem egy rövidfilmet is a gátról. Interaktív, audio –és vizuális kiállításokat is láthatsz és hallhatsz. Túrákat is szerveznek a Hoover-gáthoz. Helikopteren is ülhetsz a gát fölött, de a Mead-tavon való hajókázás során is megtapasztalhatod az élményt, amit a gát nyújt. A hídon állni is félelmetes, nemhogy lenézni a mélybe.

Eiffel Tower, vagy Párizs

Las Vegas szívében, a Las Vegas Stripen, rengeteg olyan hotel sorakozik egymás mellett, amely a világvárosok kicsinyített másolatai. Van itt New York, Velence, vagy Párizs. Így került az Eiffel-torony Las Vegasba.

A Paris Las Vegas egy hotel és kaszinó, amely hol máshol, mint a Stripen található. A hotel és a kaszinó témája, Franciaország, Párizs. A hatalmas kaszinóban több mint 1700 játékgép található az Lvbet magyar oldala szerint. Az Eiffel torony éttermében elsőosztályú ételeket szolgálnak fel, nem mellesleg szépséges kilátás nyílik a Bellagio szökőkútra. Ha egy kis játékhoz van kedved, csak le kell menned a hotel kaszinójába.

Néhány érdekesség Las Vegasról

Las Vegas szállodáiban majdnem 150000 szoba található. Egyetlen embernek összesen 340 évre lenne ahhoz szüksége, ha minden éjjel más-más hotelszobát szeretne kipróbálni.

Las Vegas a világ legnagyobb garnéla fogyasztója. „Sin Cityben” csak naponta 60000 kiló garnélát szolgálnak fel, vagy esznek az emberek. Azért ez nem kis mennyiség.

Las Vegasban az első kaszinó 1931-ben kapta meg a szerencsejáték engedélyét.

Las Vegas legrégebbi szállodája, a Las Vegas belvárosában található Golden Gate Hotel, amely 1906-ban nyílt meg.

Las Vegasi hotelek itt!

Forrás: sajtóközlemény, 2021. január 6.

Kapcsolódó cikkek

A szemszín és az egészség

A szemszín és az egészség

Egyes betegségek jobban érintik a sötét, míg más betegségek a világosabb szemmel rendelkezőket.

Érdekességek 5 szupertáplálékról

Érdekességek 5 szupertáplálékról

Mutatunk 5 olyan szupertáplálékot, amelyek antioxidánsokban bővelkednek.

6 különleges múzeum a világban

6 különleges múzeum a világban

Bemutatunk 6 olyan rendkívüli és szokatlan múzeumot.