Hogy zajlik a körömszabályozás?

Volt már benőtt körmöd? Ez egy olyan rendellenes állapot, amelyet a köröm körüli bőrbe benőtt körömszél jellemez, ami kellemetlen érzést okoz.
Hogy zajlik a körömszabályozás?

Ez a nyavalya leggyakrabban a lábujjakat érinti, különösen a nagylábujjakat, mivel a nagylábujj körme a legkeményebb, és ez tapad leginkább a bőrbe. A gyors reagálás segít elkerülni a műtéti korrekciót, ezért fontos tudni, hogyan lehet megelőzni a benőtt köröm kialakulását. Nézzük!

A benőtt köröm nem más, mint a bőrbe tapadt köröm. Fájdalmat generálhat járáskor, sőt cipőfelvételkor is, amely során a nyomástól még inkább érezhető a köröm beágyazódása. Ezenkívül a köröm oldalán bőrpír és duzzanat jelentkezhet, sőt néha még vérzés is előfordulhat, ha a köröm átszúrja a bőrt. Azoknál, akik emellett még bakteriális felülfertőződést is kapnak, genny formájában váladékozhat a tályog. A benőtt körömről mindenesetre konzultálni kell egy pedikűrössel a körömszabályozás metódusáról. Ezeknek a fertőzéseknek a teljes gyógyítása elengedhetetlen a körmök és a lábak egészségének megőrzéséhez. Ha nem kezelik, súlyos következményekkel járhat, ami krónikus fájdalom, deformitás, cellulitisz, vagy akár csontfertőzés formájában nyilvánulhat meg.

Jó, ha tisztában vagy vele, hogy a benőtt köröm otthoni gyógymódja csak akkor vállalható, ha a köröm területén nincs gyulladás. Ha az otthoni jogorvoslatok nem elegendők – bár sok orvos, beleértve a háziorvosokat, a gyermekorvosokat és a bőrgyógyászokat is, képes ellátni a benőtt körmöket –, a pedikűrösök alkalmasak ennek az állapotnak a kezelésére. Kérj Arkada terápiát a lábgyógyászodtól, amelynek során orvosi beavatkozás és műtét nélkül megszüntethető a fájdalom, és már az első kezeléssel látványos javulás érhető el. Napjainkban ez a leginnovatívabb körömgyógyászati eljárás, amely azonnali megoldást garantál azoknak, akik körömbenövéstől vagy körömdeformitástól szenvednek. A metódus segítségével a benőtt körömrész kivezetésre kerül, és az Arkada kocka pozicionálásának köszönhetően a helyes növekedési irányban kerül rögzítésre. A jó hír, hogy a módszer teljesen fájdalommentes, és a rendszeresen továbbképzésekre járó pedikűrösök körében már elérhető.

Kapcsolódó cikkek

7 érdekes tény az emberi agyról

7 érdekes tény az emberi agyról

Az emberi test legösszetettebb szerve, az emberi agy.

A szemszín és az egészség

A szemszín és az egészség

Egyes betegségek jobban érintik a sötét, míg más betegségek a világosabb szemmel rendelkezőket.

Milyen vitaminokra van szükségük a vegánoknak?

Milyen vitaminokra van szükségük a vegánoknak?

A vegán étrend régóta jelen van a köztudatban, egyre többen választják, mégis, még mindig nagyon megosztó.