7 meglepő szokás a nagyvilágból

Összegyűjtöttük őket.
7 meglepő szokás a nagyvilágból

7 meglepő szokás a nagyvilágból

Minden országnak megvan a maga szokása, tradíciója. Előfordulhat, hogy ami az egyik országban a tisztelet jele, az máshol sértésnek számít. Míg egyes helyeken fekete ruhát öltenek, ha egy személyt gyászolnak és ilyen színű ruhába bújnak a temetésen, máshol a fehér szín dominál. Lássunk most 7 érdekességet a nagyvilágból.

Görögország és a gyermek tejfogai

Hazánkban a Fogtündért várják a gyerekek, amikor elveszítik egy tejfogukat. Cserébe pénzt kapnak. Ők azt gondolják, hogy a Fogtündér lepi meg őket ezzel az ajándékkal, valójában a szülők azok, akik ily módon kedveskednek a gyermekeiknek. Görögországban a gyermekek kiesett tejfogait a tetőre dobják.

Korea és a vörös tinta

Koreában nagyon babonásak az emberek. Egész egyszerűen nem lehet piros tollal, vagy vörös tintával leírni az emberek nevét, mert az balszerencsét jelent. Történetesen azt, hogy az illető hamarosan meg fog halni.

Oroszország és az a bizonyos őszi nap

A születésszabályozást érdekes módon oldották meg Oroszországban. Szeptember 12-én úgynevezett munkaszüneti nap jár azoknak a házaspároknak, akik a szerelem oltárán szeretnének áldozni és bíznak a fogantatásban. Azok a párok, akiknek pontosan 9 hónap múlva gyermekük születik, különféle juttatásokat is kapnak az országtól.

Ujjal mutogatás Malajziában

A legtöbb országban a mutatóujjukat használják az emberek, ha valakire vagy valamire rámutatnak. Malajziában hihetetlenül nagy sértésnek számít, ha a mutatóujját használja valaki a mutogatásra. Erre a célra a hüvelykujjukat használják az emberek és még a turistáktól is elvárják, hogy ismerjék ezt a szokásukat.

Japán és a tésztaételek

Egyes helyeken a tésztaételeket egy kanál és egy villa segítségével fogyasztják, vagyis nem szippantják fel például a spagetti tésztát, azaz az emberek próbálják azt kulturáltan és a lehető legcsendesebben elfogyasztani. Nem úgy Japánban, ahol szinte kötelező a tésztaféléket hangos szippantással és szörcsögéssel megenni.

Nigéria és az üdvözlés

Nigériában nem mindegy, hogyan történik az üdvözlés. Főleg egyes törzsekre jellemző, hogyha a törzs tiszteletbeli tagjai, az úgynevezett vének közelednek, akkor a nők és a gyerekek térden állva üdvözlik ezeket a személyeket, míg a férfiak, a hátukon fekve adják meg az idősebbek számára a tiszteletet.

A bal kéz is sértés

Egyes országokban, például Indiában, a Közel-Keleten, Srí Lankán vagy Afrika egyes részein az emberek a bal kezükkel tesznek úgymond tisztátalan dolgokat. Ezt a kezet használják a mosdóban, éppen ezért a boltokban, vagy üdvözléskor, vagy étkezésnél, mindig a jobb kezet lehet csak használni, mert amennyiben a bal kezét nyújtja valaki például egy piaci kofának, biztos, hogy vérig fog sértődni.

Kapcsolódó cikkek

7 érdekes tény az emberi agyról

7 érdekes tény az emberi agyról

Az emberi test legösszetettebb szerve, az emberi agy.

A sakk fejleszti az elmét

A sakk fejleszti az elmét

Nem csak a testet szükséges edzeni, hanem az elmét is.

5-5 tradicionális étel és ital Japánból

5-5 tradicionális étel és ital Japánból

Japánban nagy szerepe van az ősi tradícióknak és ez az emberek étkezésén, illetve italfogyasztásán is meglátszik.