Ételhordó dobozok és más konyhai termékek

A Tchibo webáruház e heti, „zero waste” ajánlatából válogattunk.
Ételhordó dobozok és más konyhai termékek

A Tchibo webáruházban minden héten eltérő kínálat van, ezen a héten olyan konyhai segédeszközöket találunk a kínálatban, amik a hulladékmentes főzésben segítenek. Ezek közül szemezgettünk most.



Különféle alapanyagok változatos előkészítéséhez használható remekül az elektromos konyhai reszelő, melyhez 4 db, nemesacél pengékkel ellátott betét tartozik – ezekkel apríthatunk és szeletelhetünk is, így a gyümölcsök, zöldségek vagy akár kemény sajtok is könnyedén alakulnak majd át a kívánt formára. A betétek mosogatógépben tisztíthatók, így a nagy teljesítményű (maximum 500 wattos) motor csúszásgátló talpain stabilan állva bármikor a segítségünkre lesz az előkészítésben.



Szintén az előkészítésben vethető be a 4 design vágódeszka, amelyeket szettben vásárolhatunk meg. A formatartó, higiénikus darabok melaminból készültek, eltérő mintával – így padlizsánt és epret idéző verziót épp úgy találunk a szettben, mint félbevágott avokádót vagy tükörtojást. Éppen a vidám minta az, ami miatt ezek a vágódeszkák nyugodtan használhatók akár reggelizéshez is tányéralátétként, vagy épp tálcaként! Akármitől is legyenek koszosak a használat után, a tisztításuk nagyon egyszerű, hiszen elegendő őket betenni a mosogatógépbe.

A mindenféle főzőlapon használható nemesacél pároló készlet segítségével kíméletes módon, az egészséges tápanyagokat jobban megőrizve készíthetünk zöldségeket, gyümölcsöket és halakat egyaránt, hiszen ez a megoldás a gőz segítségével melegíti fel az élelmiszereket! Mivel így zsiradék hozzáadása sem szükséges, ezért a párolás különösen jó megoldás azoknak, akik szeretnének az egészéges táplálkozás felé elmozdulni, de semmiképp nem akarnak lemondani a finomabbnál finomabb falatokról. A nagyjából 24 cm átmérőjű készletben egy vízforraló edényt, két párolóbetétet és egy üvegből készült fedőt találunk, amelyek külön-külön is felhasználhatók – a párolóbetétek például szűrőnek is alkalmasak lehetnek.

A szettben kapható 3 üveg sütőforma fedéllel együtt érkezik, és ezekkel együtt is remekül illeszkednek egymásba, vagyis használaton kívül helytakarékosan tárolhatjuk őket. Nevüknek megfelelően elsősorban sütőformaként használhatók, de tálaláshoz, fagyasztáshoz és frissen tartáshoz egyaránt alkalmasak! Fedő nélkül sütőben és mikrohullámú sütőben is 300° C-ig használhatók, a hozzájuk tartozó receptjavaslatokkal pedig gondolkodni sem kell majd, hogy milyen finomságokkal kezdjük a tűzpróbájukat.



A legtöbb fogásra igaz, hogy frissen a legfinomabb – de ettől még sokszor napokra előre főzünk, hogy a munkába vagy a gyerekek számára az iskolába is jusson az otthon készült finomságokból. Az ilyen adagokat célszerű olyan módon becsomagolni, ami a lehető legkisebb terhet rója a környezetre, vagyis beszerezni néhány strapabíró hordozót, amit sokáig használhatunk. A 600 ml-es To-Go ételhordó doboz és az 500 ml-es To-Go levestartó épp ilyenek, ráadásul előbbiben olyan különálló kis tároló is található, amelyben például a salátaöntet vagy a müzli külön szállítható, hogy azokat akkor keverhessük össze a menü többi részével, amikor el szeretnénk fogyasztani azt. A szivárgásmentesen záró darabok közül a levestartóhoz ráadásul kanál is tartozik, így minden kéznél lesz majd az étkezéshez!

BPA mentes műanyagból, evőeszközökkel együtt érkezik a 2x500 ml-es ételhordó doboz, aminek darabjait külön-külön is használhatjuk, hiszen mindkét dobozhoz tartozik külön fedél, amit egy köztes fedél egészít ki – ehhez rögzíthetők a nemesacél evőeszközök – és egy rögzítőpánt, amivel a teljes szettet stabilan összefoghatjuk. A két dobozban külön tárolhatók egy fogás különböző részei, de akár két teljesen külön ételt is elhelyezhetünk bennük.

Szintén a különféle részek külön tárolásában jeleskedik az osztott, szilikon ételhordó doboz, melyben 3 különböző méretű rekesz található példul a főétel és kétféle köret számára. A pattintós zárral stabilan rögzíthető fedélben találunk egy kanál-villa kombinációt, magát a dobozt pedig helytakarékosan, egészen laposra hajthatjuk össze használaton kívül. Iskolában, munkahelyen, de akár kiránduláshoz is ideális megoldás, és a kínálat többi darabjához hasonlóan hosszan tartó megoldást kínál, így a zero waste életmódhoz is tökéletes.

A Tchibo webáruházban természetesen ezúttal is rengeteg további ötlet, megoldás található, amelyek mindegyike egyszerre tartja szem előtt a környezettudatos és egészséges életmódot, szóval ezúttal is érdemes alaposan átnézni az összes lehetőséget.

Kapcsolódó cikkek

A sakk fejleszti az elmét

A sakk fejleszti az elmét

Nem csak a testet szükséges edzeni, hanem az elmét is.

6 különleges múzeum a világban

6 különleges múzeum a világban

Bemutatunk 6 olyan rendkívüli és szokatlan múzeumot.

8 dolog, amit nem tudtál a hidegről

8 dolog, amit nem tudtál a hidegről

A hideg időjárás nem csak a testünkre, hanem az agyunk működésére is hatással van.